Після вдалої риболовлі хочеться приготувати щось особливе, але без зайвого клопоту. Щука у сметанному соусі – це класика, перевірена часом. Її ніжне м'ясо у поєднанні з ароматними спеціями та насиченим соусом робить страву справжнім делікатесом.

Інгредієнти та підготовка риби

Для приготування потрібно:

  • 1,5 кг свіжої щуки,
  • 500 г сметани,
  • 2 ст. л. рослинної олії,
  • чорний мелений перець,
  • горіх мускатний,
  • 1 лимон.

Спочатку очищаємо щуку від луски, промиваємо та видаляємо нутрощі. Потім рибу слід натерти сіллю та меленим перцем, щоб м'ясо ввібрало аромат спецій.

Процес приготування

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо щуку цілком. Обсмажуємо з двох сторін близько 10 хвилин до появи рум'яної скоринки. Потім акуратно заливаємо рибу сметаною, накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь.

Примітка: чим довше гаситься риба, тим вона м'якша і ніжніша. Оптимальний час – близько години.

Коли щука готова, знімаємо кришку і даємо соусу загуснути на слабкому вогні. Перед подачею збризкуємо рибу лимонним соком і посипаємо мускатним горіхом.

Подача та секрети смаку

Щуку найкраще подавати гарячою, з гарніром з відвареної картоплі або свіжих овочів. Соус можна подати окремо у невеликій мисці.

Цей рецепт – відмінний варіант для дружньої вечері чи сімейного застілля. Він вимагає складних інгредієнтів, але результат приємно здивує. Якщо хочете посилити смак, додайте в соус трохи часнику чи кропу.

Приємного апетиту та вдалої риболовлі!