Після вдалої риболовлі хочеться приготувати щось особливе, але без зайвого клопоту. Щука у сметанному соусі – це класика, перевірена часом. Її ніжне м'ясо у поєднанні з ароматними спеціями та насиченим соусом робить страву справжнім делікатесом.
Інгредієнти та підготовка риби
Для приготування потрібно:
- 1,5 кг свіжої щуки,
- 500 г сметани,
- 2 ст. л. рослинної олії,
- чорний мелений перець,
- горіх мускатний,
- 1 лимон.
Спочатку очищаємо щуку від луски, промиваємо та видаляємо нутрощі. Потім рибу слід натерти сіллю та меленим перцем, щоб м'ясо ввібрало аромат спецій.
Процес приготування
Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо щуку цілком. Обсмажуємо з двох сторін близько 10 хвилин до появи рум'яної скоринки. Потім акуратно заливаємо рибу сметаною, накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь.
Примітка: чим довше гаситься риба, тим вона м'якша і ніжніша. Оптимальний час – близько години.
Коли щука готова, знімаємо кришку і даємо соусу загуснути на слабкому вогні. Перед подачею збризкуємо рибу лимонним соком і посипаємо мускатним горіхом.
Подача та секрети смаку
Щуку найкраще подавати гарячою, з гарніром з відвареної картоплі або свіжих овочів. Соус можна подати окремо у невеликій мисці.
Цей рецепт – відмінний варіант для дружньої вечері чи сімейного застілля. Він вимагає складних інгредієнтів, але результат приємно здивує. Якщо хочете посилити смак, додайте в соус трохи часнику чи кропу.
Приємного апетиту та вдалої риболовлі!