Рибальська кухня - це не просто про їжу, а ціла філософія, де свіжий улов перетворюється на кулінарний шедевр. Сьогодні ми готуємо "Пікантну щучку" - незвичайний, але неймовірно смачний салат, який підкорить будь-якого любителя риби. Цей рецепт я дізнався давно, але щоразу доводжу його до досконалості.

Маринування щуки – запорука ідеального салату

Насамперед беремо свіжу щуку - приблизно 600-700 грамів, очищаємо її, миємо і акуратно обробляємо на філе. Головне – позбавитися кісток, інакше враження від страви будуть не ті.

Філе нарізаємо тонкими шматочками та відправляємо в миску. Тепер настав час спецій: додаємо столову ложку солі, чайну ложку цукру, п'ять горошин запашного перцю та один лавровий лист. Добре перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.

Тепер настала черга оцту – заливаємо щуку 9% розчином та відправляємо на ніч у холодильник. Вранці перекладаємо її в банку і заливаємо олією - так риба набуде ніжність і м'якість.

Примітка: Якщо хочете зробити смак м'якшим, можна замінити столовий оцет на яблучний – він додасть легкої солодкої нотки.

Приготування салату - гра текстур та смаків

Поки риба маринується, займемося овочами. Болгарський перець запікаємо в духовці при 200 ° C до появи рум'яної скоринки - приблизно 30-40 хвилин. Потім кладемо його в пакет і залишаємо на 15 хвилин - так шкірка легко знімається.

Головний секрет цього салату – час. Чим довше він настоїться, тим смачніше вийде.

Мариновані огірки і цибулю нарізаємо тонкою соломкою, так само робимо з очищеним перцем. Залишається змішати всі інгредієнти: мариновану щуку, цибулю, огірки та перець. Тепер додаємо товчений коріандр, видавлюємо часник, посипаємо цукром, сіллю, червоним перцем і збризкуємо винним оцтом.

Перемішуємо і даємо настоятися кілька годин – так смак стане більш насиченим. Все, салат готовий! Приємного апетиту!