Відомо, що більшість рибалок не тільки ловлять рибу, а й уміють із неї приготувати смачну їжу. Більш того, багато любителів риболовлі мають свої власні рибальські рецепти страв з риби. Вони відрізняються незвичайним, часом вишуканим смаком, незвичним ароматом та простотою приготування.

pelmeni

Рибні смажені пельмені.

Для їхнього приготування можна використовувати будь-яку рибу, в якій немає дрібних кісток, наприклад, товстолобика. Достатньо буде двох особин, вагою приблизно 1 кг. М'ясо риби необхідно перекрутити на м'ясорубці, потім перекрутити ще 300 г сала, дві середні цибулини, посолити, поперчити і добре перемішати.

Потім, як звичайно, ліпляться пельмені і опускаються в киплячу воду. Як тільки пельмені спливуть, їх потрібно відразу ж перекласти в друшляк і дати стекти воді. Далі на розпечену сковороду наливається олія і на невеликому вогні обсмажуються пельмені з двох сторін до отримання коричневої хрусткої скоринки.

Використовуються рибні смажені пельмені, запиваючи томатним соком.    

bishteks

Рибний біфштекс із яйцем.

Щоб приготувати цю страву, потрібно використовувати рибу, яка не має кісток, крім хребта. Відділивши хребет, обидві половинки риби смажимо на олії на невеликому вогні до хрусткої коричневої кірки. Одночасно на другій сковорідці на слабкому вогні готується яєчня. Щоб страва мала привабливий вигляд, яєчню не можна перевертати. Після готовності на шматочок смаженої риби кладеться смажене яйце і поливається зверху томатним соусом. Страву рекомендується вживати із чорним хлібом.

zapekanka

Рибна запіканка.

Для її приготування необхідно смажити два великі картопляні драники (картопляні оладки). Потім один драник помістити на деко, в якому попередньо простелено кондитерський пергаментний папір. Після цього на драник накладається рибний фарш зі звареної риби, перемішаний з дрібно нарізаною цибулею, і накривається другим драником. Далі лист поміщається в духовку, нагріту до 200 градусів. За 10 хвилин запіканка готова. Зверху можна прикрасити свіжою зеленню.

Найбільший смак від страви під час запивання його підсоленим томатним соком.