Хе із судака з морквою
Цей рецепт Хе з судака в домашніх умовах для тих, хто любить поїсти не тільки рибку, а й любить смачну моркву. Тут поєднується просто все. Варто вам спробувати його лише 1 раз і цей рецепт увійде до топу вашої кулінарної книги.
Для приготування вам необхідно:
- Судак - 800-900 р.
- Цибуля ріпчаста (бажано біла) – 100-150 г
- Морква – 100-150 г
- Оцет 9% – 2 столи ложки
- Коріандр у насінні – 1 чайна ложка
- Перець червоний перемелений -1.5 десертної ложки
- Олія соняшникова (рафінована) – 2 столові ложки
- Часник – 3 зубки середнього розміру
- Оцет яблучний або рисовий – 2 чайні ложки
- Соєвий соус – 2 чайні ложки
- Кинза чи петрушка – за кусом
Приготування:
Наше приготування ми починаємо з моркви. Її вам необхідно натерти на велику тертку. Полийте моркву оцтом і відставте убік. Якщо вам до смаку, то ви можете замінити таку моркву рівною кількістю моркви по-корейськи.
Далі беріться за судака. Вам необхідно перетворити його на філе, для цього прибираєте голову та хвіст. Далі вам необхідно розділити вашого судака на 2 половинки, повністю заберіть хребет і всі кістки ребер. Тепер зріжте шкірку. Завершальний етап – це нарізка готового філе, наріжте його соломкою.
Тепер полийте філе яблучним або рисовим оцтом і нехай риба стоїть так, поки не побіліє.
Цибулю ріжете тонкими півкільцями, відправляєте до судака який уже побілів. Додаєте тепер судна соєвий соус, коріандр, червоний перець, сіль і цукор, а також дрібно нарізаний часник.
Олію необхідно розігріти до гарячого і відразу влити до рибки, добре все перемішайте руками, прям перемініть все.
Останньою наріжте зелень кінзи або дрібніші петрушка. Додаємо моркву, перемішати.
Цей рецепт можна готувати без моркви. Якщо ви виключаєте моркву з рецепту вам потрібно збільшити кількість цибулі на 100 г. Цибулю потрібно буде замаринувати як моркву в оцті. Так само рекомендується в цьому варіанті Хе з судака без моркви замінити білу цибулю на червону.
Калорійність готової страви 162,7 ккал на 100г.
Хе із судака з огірком
Рецепт риби Хе із судака з огірком стане родзинкою вашого столу і ми розповімо як це зробити.
Для приготування вам необхідно:
- Судак (готове філе) – 1000-1200г
- Соєвий соус – 100-120 мл
- Цибуля ріпчаста біла – 200 г
- Огірок свіжий – 250-300г
- Часник - 2 зубки великих
- Олія соняшникова (рафінована) -2 столові ложки
- Оцет 70% – 2 столові ложки
- Кінза – за смаком
- Суміш перців мелена - 1.5 чайної ложки
- Паприка – 1 чайна ложка
- Сіль – 1.5 чайної ложки
Приготування:
Філе судака вам необхідно нарізати соломкою за товщиною приблизно 0.5 см. Додайте до риби укус і сіль. Добре перемішайте. Відправте в холодильник на 1:00 промаринуватися.
Поки риба маринується наріжте соломкою огірок за розміром таку ж як риба.
Коли риба промаринована, беріть огірки, відіжміть із них як вийде зайву рідину. Надішліть їх до риби.
Цибулю наріжте тонко півкільцями і до риби додайте.
Далі додаєте дрібно нарізану кінзу, суміш перців, паприку. Часник пропустити через прес. Все добре перемішати.
Рослинна олія довести до кипіння на сковороді. Влити до риби та швидко перемішати.
Останнім додаємо соєвий соус, потім все добре перемішайте і відправте в холод хвилин на 30 .
Калорійність готової страви 159,8 ккал на 100г.
Хе із судака по-корейськи
Якщо ви не знаєте як приготувати Хе з судака корейською, тоді цей рецепт саме ля вас.
Для приготування вам необхідно:
- Судак (готове філе) – 1 кг
- Морква – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 500 г
- Укус 9% столовий - 2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Приправа для моркви по-корейськи – 2 столові ложки
- Перець червоний мелений – 1 чайна ложка
- Олія соняшникова рафінована – 150 мл
Приготування:
Філе судака потрібно нарізати шматочками приблизно 1 см завтовшки у вигляді соломки. Додаємо укус і ретельно вимішуємо рибу, відправляємо в холодильник на 30 хвилин, риба повинна побіліти, їли ще не сталося значить потрібно більше часу.
Моркву трьом на великій тертці, цибулю нарізаємо як подобається. Перемішати овочі з сіллю, 1 ложкою толкою приправи для моркви і половиною чайної ложки червоного перцю. Висипаємо ту суміш зверху на рибу, не перемішувати.
Мало виливаємо на сковороду і до олії додаємо залишки спецій. Довести олію зі спеціями майже до кипіння і швидко виливаємо цю суміш на овочі. Далі відразу ж перемішати овочі з рибою.
Відправляємо в холодильник на півгодини.
Калорійність готової страви 159,8 ккал на 100г.
Хе із щічок судака
У цьому рецепті ми розповімо вам як зробити хе з судака, а якщо побут точніше, то як приготувати хе з щічок судака.
Для приготування вам необхідно:
- Щічки судака очищені - 500 г
- Цибуля ріпчаста – 300 г
- Кинза чи петрушка – пучок
- Часник - 1зубок великий
- Оцет 9% – 1 столова ложка
- Олія соняшникова рафінована – 1.5 столової ложки
- Суміш перців мелена - 0.5 чайної ложки
- Соєвий соус – 2 столові ложки
Приготування:
Щечки добре промиваємо. Зладжуємо в посуд і заливаємо оцтом. Відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Відправляємо до щічок. Туди відразу додаємо мелену суміш перців.
Кинзу дрібно нарізаємо. Відправляємо до щічок і добре перемішуємо руками переминаючи.
Оливу налити на сковороду. Часник пропустити через прес, додати|добавляти| до масла. Все розігріти до гарячого стану. Відразу гарячим мало додати рибу і добре перемішати.
Останнім додаємо соєвий соус. Все ще раз перемішати та відправити в холодильник на 30 хвилин.
Калорійність готової страви 150,9 ккал на 100 г.