Інгредієнти:

  • Свіжа риба (наприклад, короп, щука чи окунь) – 1 кг
  • Вершкове масло – 200 г
  • Пшеничне борошно – 4 склянки
  • Цибуля – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Молоко – 1 склянка
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка

Інструкції:

  1. Приготуйте тісто для пирога. Розтерте олію з борошном до утворення великих крихт. Додайте яйця, сіль та чорний перець, а також молоко та соду, розведені у лимонному соку. Замісіть тісто до гладкості і залиште на 30 хвилин|мінути|, щоб воно відпочило.
  2. Очистіть рибу від кісток та шкіри, наріжте на шматочки та обсмажте на сковороді з нарізаною цибулею до золотистого кольору.
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  4. Розділіть тісто на дві частини. Сформуйте з однієї частини тіста основу для пирога, виклавши його на дно форми. Розподіліть обсмажену рибу на тісті.
  5. Сформуйте із другої частини тіста кришку для пирога. Покрийте рибу кришкою і підніміть її, щоб утворити невеликий купол.
  6. Змастіть пиріг яєчною сумішшю і поставте в духовку на 50-60 хвилин|мінути| до готовності.
  7. Готовий пиріг вийміть із духовки і залиште на кілька хвилин, щоб він трохи охолонув. Подавайте гарячим.

Смачного!