Для приготування підгодовування на карася використовується пшениця, кукурудза, пшоно, овес, горох тощо. У числі лідерів ефективності знаходиться підгодовування з гороху на карася. Однак підгодовування буде ефективним тільки при правильному виборі гороху та приготуванні згідно з рецептом.
Найбільш ефективною горохова підгодовування на карася виходить зі свіжого гороху. Але він, як відомо, дозріває лише один раз на рік. Тому в більшості випадків доводиться використовувати сухий горох. Найкраще брати зерна жовтого кольору – вони є найбільш ароматними.
Одна з популярних підгодовування - підгодовування з гороху на карася з додаванням пшеничного борошна. Готується вона в такий спосіб. Сухий горох необхідно попередньо замочити у відфільтрованій воді на добу. Потім заливаємо в каструлю 1 літр води та засипаємо 500 г розмоченого гороху. Ставимо на плиту і варимо протягом півтори години до отримання однорідної густої маси. Потім горохову масу додаємо 250-300 г пшеничного борошна грубого помелу і дуже добре перемішуємо. Горохова підгодовування на карася повинна бути такою густоти, щоб при наборі в ложку посередині деякий час залишалася гірка. Після цього вносимо будь-який ароматизатор, а краще горохово-пшеничну масу розділити на 3 або 4 частини і додати до кожної різні ароматизатори.

delaem prikormki для karasya своїми rukami


Для того щоб отримати придатну консистенцію для риболовлі, необхідно на каструлю з водою натягнути два шари марлі (як роблять господині при приготуванні вареників на пару) і викласти на неї зварену суміш гороху і борошна. Зверху накрити кришкою від цієї ж каструлі, поставити на плиту, довести воду до кипіння і залишити окропом на 40 хвилин.
Після закінчення цього часу, горохова підгодовування на карася має стати за консистенцією дуже густою і твердою, приблизно як розм'якшений пластилін. Перекладаємо отримане підгодовування в глибоке блюдце. Після застигання підгодовування з гороху на карася набуде форми блюдця, і її зручно використовувати - відрізаючи або відламуючи необхідні шматки.