Сугудай - це страва, якою сміливо можна замінити нарізку з оселедця. А правильно приготований, він здатний значно прикрасити святковий стіл своїм виразним кисло-солоним смаком.
Для приготування беремо: карася, судака, окуня, синця, підліщика чи іншу рибу. Вибраний матеріал чистимо, моєму та потрошимо. Потім нарізаємо на шматки, пам'ятаючи, що від величини шматка залежить швидкість просолки.
Нарізану рибу рясно солимо, посипаємо кільцями цибулі і заливаємо оцтом, щоб накрило все. Залишаємо на 40-50 хвилин. Потім оцет зливаємо і заливаємо рибу з цибулею олією. Забираємо в холодильник на 5-10 годин. Готово. Дуже легка у приготуванні страва, а при гарній подачі сміливо може зайняти місце на святковому столі.