Все для Рибалки на Десні
Рецепти із судака, Рецепти, Рибальська кухня, Судак

Рецепт Юшки з судака по домашньому

Юшка з судака – це не лише традиційна страва кухні, а й справжній кулінарний шедевр. Дієтичний та корисний, цей суп чудово підходить як для обіду, так і для вечері. Він виходить наваристим, ароматним і неймовірно смачним. До того ж, юшка з судака в домашніх умовах готується досить просто і швидко, що робить її ідеальним вибором для будь-якої господині. Вам знадобляться найпростіші та доступніші продукти.

Інгредієнти для юшки із судака

Підготовка продуктів

  1. Підготовка судака

    Спочатку необхідно очистити судака від луски. Для цього зручно використати маленький ніж. Потім потрібно обрізати плавці за допомогою ножиць.

  2. Потрошення судака

    Рибку необхідно випатрати. Видаляємо зябра, розрізаємо черевце і ретельно очищаємо від нутрощів. Обов'язково видаляємо плівку, що можна зробити за допомогою ножа чи паперової серветки. Після цього рибу промиваємо під проточною водою.

  3. Обробка риби

    У риби відрізаємо голову та хвіст – ці частини стануть у пригоді для приготування бульйону. Решту тушки поділяємо на порційні шматочки.

Приготування бульйону для юшки із Судака

  1. Початок варіння

    У каструлю наливаємо один літр холодної води. Кладемо у воду голову та хвіст судака, половину моркви, корінь та стебла петрушки. Цибулю розрізаємо на хрест і також відправляємо в каструлю. Ставимо каструлю на вогонь.

  2. Варіння бульйону

    На середньому вогні доводимо продукти до кипіння. Варимо з відкритою кришкою, постійно знімаючи пінку шумівкою. Бульйон має варитися 30-35 хвилин.

Підготовка овочів

  1. Нарізка картоплі

    У цей час нарізаємо картоплю дрібним кубиком.

  2. Нарізка моркви

    Решту моркви нарізаємо соломкою.

Складання домашньої юшки з Судака

  1. Проціджування бульйону

    Через півгодини з бульйону дістаємо овочі та частини риби. Бульйон проціджуємо.

  2. Додавання картоплі

    Бульйон доводимо до кипіння і кладемо в каструлю підготовлену картоплю. Бульйон солимо. Варимо на середньому вогні.

  3. Додавання моркви

    Як тільки бульйон із картоплею закипів, кладемо в нього моркву. Також доводимо до кипіння середньому вогні.

  4. Додавання риби та спецій

    Коли суп із картоплею та морквою закипів, кладемо в каструлю шматочки риби. Відразу додаємо лавровий лист і запашний перець, суп доводимо до кипіння.

  5. Завершальний етап

    Як тільки суп закипів, за бажанням можна додати кілька шматочків вершкового масла|мастила|. Солимо і додаємо гіркий перець до смаку. Варимо юшку ще 15-20 хвилин. У цей час продукти в каструлі не перемішуємо, щоб не пошкодити шматочки риби.

Подача юшки із судака

Юшка з судака готова. Даємо настоятися супу 15 хвилин, потім розливаємо його по тарілках і подаємо на стіл. Рекомендується додати зелень петрушки в порційну тарілку з юшкою.

Смачного!

Для тих, хто хоче заглибитися в кулінарні традиції та секрети кухні, юшка з судака стане чудовим початком. Цей рецепт простий у виконанні та гарантовано порадує всіх любителів рибних супів своїм багатим смаком та ароматом.

Схожі повідомлення

Сугудай з річкової риби

Віталій Романенко
4 роки тому

Мотиль буде свіжим протягом усього сезону

Віталій Романенко
4 роки тому

Лов Карпа на Макушатник

Віталій Романенко
11 місяців тому
Вийти з мобільної версії