Все для Рибалки на Десні
Рибальська кухня, Рецепти

Судак у томатному соусі з овочами 2023

sudak v tomatnom souse

Для цієї страви підійде будь-яка річкова риба-хижак. Це може бути судак, щука чи окунь. Для приготування судака в томатному соусі з овочами знадобиться:

Приступимо до приготування.

Для початку чистимо і миємо рибу. Щоб не поранитися про гострі плавці, їх можна заздалегідь зрізати кухонними ножицями. Найколючіші - це спинні плавці жорсткий і м'який та анальний плавець. Потім тушка очищається, миється і потрошиться.

Якщо судак досить великий, можна розділити тушку по хребту, та був розрізати на порційні шматки, товщиною 3-4 див.

Підготовлену рибу посолити, поперчити та обваляти борошном. На розігрітій сковорідці зі олією обсмажити до золотистої скоринки і скласти в сотейник. Очищені та помиті овочі необхідно також злегка обсмажити. Моркву трьом на великій тертці, цибулю та перець нарізаємо кубиком. Допущені овочі відправляємо до шматочків судака.

У тарілці чи чашці розводимо томатну пасту із 200 гр. води, додаємо спеції, сіль та цукор. Заливаємо рибу з овочами та гасимо 15-20 хвилин на слабкому вогні. По готовності викладаємо на плоску страву та посипаємо свіжою зеленню.

Схожі повідомлення

Як правильно запарювати горох для риболовлі та обігнути конкурентів

Віталій Романенко
10 місяців тому

Рибальські рецепти

Віталій Романенко
4 роки тому

Сугудай з річкової риби

Віталій Романенко
4 роки тому
Вийти з мобільної версії