Стейки судака в духовці дуже популярна страва не тільки для будинку, але так само часто в багатьох ресторанах ви можете зустріти стейки судака. Стейки запікають у духовці різними способами та рецептів досить багато на будь-який смак. У себе в кухні ви маєте масу можливостей запекти стейк із судака в духовці за дуже смачним рецептом.
Для приготування необхідно взяти для 1 порції:
- Стейк судака підготовлений – 2 штуки
- Сіль за смаком
- Орегано – щіпка
- Оливкова олія – 1 чайна ложка
- Гірчиця у зернах – 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений – про смак
- Сік лимона – 0.5 чайної ложки
- Сир твердий вершковий – 60г
- Фольга для обгортання
Приступаємо до готування:
Починаємо ми з підготовки наших стейків, переконайтеся, що на шкірці не залишилося луски. Добре промийте приберіть плівку, яка може бути на ребрах усередині риби. Добре промийте, добре обсушіть їх обтерши паперовим рушником.
Тепер готуйте заправлення. У глибокий посуд налийте оливкову олію і додайте гірчицю в зернах, трохи перемініть ступкою зерна гірчиці. Додайте орегано, сіль та чорний перець на свій смак. Сік лимона необхідно обов'язково вичавити свіжий, відправте сік у заправку. Ретельно перемішайте заправку, збивши вилкою або віночком, заправка трохи побіліє.
Наріжте фольгу так щоб кожен шматочок можна було добре загорнути кожен стейк судака окремо.
Тепер кожен шматочок стейку добре змастіть заправкою. Покладіть стейки судака на шматочки фольги і ще трохи полийте заправкою.
Сир вам треба натерти на дрібну тертку. Кожен стейк судака рясно посипте тертим сиром. Загорніть фольгу.
Відправте судака в духовку розігріту до 200 °. Так запікайте 10 хвилин.
Далі відкрийте духовку, дістаньте стейки судака з духовки і відкрийте фольгу.
Тепер запікайте далі до тих пір, поки сир не покриється рум'яною скоринкою.