Відомо, що зимова рибалка на карася підгодовування для якої готується за спеціальними рецептами, має кілька особливостей. Карась взимку їсть мало, тому неправильно приготоване підгодовування може досить нагодувати його, і він відмовиться від наживок. При температурі води 12-15 градусів рекомендується застосовувати підгодовування з інгредієнтами рослинного походження, а якщо температура нижче цих показників, потрібно використовувати підгодовування, складовими яких є тваринні інгредієнти. І в жодному разі не застосовувати незнайомі для риби даної водойми ароматизатори або кілька ароматизаторів одночасно в одному підгодовуванні - вони відлякають рибу.
Підгодовування карася на зимовій рибалці має викликати в нього апетит, почуття голоду, а не дивувати новими, а часом і екзотичними запахами. Краще підгодовування розділити на частини та поекспериментувати з різними запахами. Але пауза між підгодовуванням з одним та іншим запахом має бути не менш як півгодини. В іншому випадку на ділянці підгодовування у водоймі утворюється не пляма підгодовування, а пляма відлякування.
Колір підгодовування для зимової риболовлі готуватиметься близьким до кольору дна водойми. Якщо підгодовування сильно виділятиметься, карась обійде її стороною. Як фарбуючий і сполучний інгредієнт найчастіше використовується глина і грунт з дна водойми.
Дуже ефективне зимове підгодовування на карася своїми руками з перловки, запареної молоком, оскільки кисломолочні бактерії, поширюючись водоймою, приваблюють карася. Запарювання зручно проводити в термосі із широкою горловиною. Засипаємо в чистий, без запахів термос 2 склянки перловки і заливаємо 4 склянки киплячого молока. Закриваємо кришку та залишаємо на 8 годин. Якщо використано молоко з низьким вмістом жиру, то можна додати 1 чайну ложку свіжої олії.
Зазвичай для підлідного лову підгодовування виготовляється у вигляді кульок, які опускаються в лунку. Однак якщо під льодом відзначається течія, тоді потрібно використовувати годівницю. Іноді добре працюємо підгодовування, опущене в лунку у вигляді крихт.